maandag 7 oktober 2013

Clubkampioenschappen Sparta 2013: spannende strijd

Het Zuiderpark was 5 oktober het toneel voor de clubkampioenschappen. Om 11 uur waren er pupillen te zien flitsende outfits met dito spikes druk bezig met hun voorbereidingen.Er zitten natuurlijk een aantal grote talenten tussen. Dat bleek wel bij de Nationale Kampioenschappen meerkamp en NK estafette waar door Sparta behoorlijk wat titels en gouden medailles werden binnengesleept.

Het contrast met kinderen die voor het eerst met hun trainingsmaatjes een wedstrijd bezoeken  is dan alleen maar mooi: Pupillen getooid met sneakers, een wollen joggingbroek, casual shirt (het Sparta shirt- verkrijgbaar in de kantine -  wordt ongetwijfeld nog aangeschaft).
Terwijl de nieuwelingen nog met hun startblok worstelen en worden bijgestaan door hun ouders of trainer, heeft de starter ook zijn eigen worstelingen. Het pistool gaat niet af, dwz het maakt geen geluid.
Het heeft zo zijn charme, al is het ook wel hinderlijk voor de pupillen die meerdere malen  "op hun plaatsen" moeten. Misschien toch een elektronische startprocedure overwegen? Overigens is de organisatie weer prima geregeld met ervaren vrijwilligers en juryleden en de inzet van enkele ouders en junioren.

Na  een somsverbeten strijd in het klassement op de drie onderdelen (sprint, bal of kogel en verspringen) kwamen de kampioenen boven drijven. Ook op de 1.000 meter gingen de jongens en meisjes tot op de bodem .
Meisjes Pupillen B
Lianne van Oosterwijk won zowel bij de pupillen B de 1.000 meter als de meerkamp. Bij de meisje pupillen A, 2e jaars was Alysee Lester weer een klasse apart. Zoals gebruikelijk won zij weer met overmacht op zowel meerkamp als 1.000 meter.

Justin van Doorne, nog niet lang lid bij Sparta, won de 1.000 m met een fraaie voorsprong. Zonder te verslappen eindigde hij met 3.46 als eerste. Op de meerkamp pakte hij een derde plaats.

Bij de pupillen A tweedejaars was er weer de gebruikelijke strijd tussen Quinten Chambliss  en Lars Schols . Eerstgenoemde won de meerkamp (Beide jongens kwamen over de 8 meter met kogelstoten), de tweede won de 1.000 meter. Gaby Emmanuel won bij de eerstejaars zowel de meerkamp (onder andere met een mooie sprong van 4.77 m!) als de 1.000 meter (3.32.2)

1000 meter, JPA 1e jaars
Bestuursleden Hans Polderman en Alice Smits reikten de prijzen uit. Veel blije gezichten namen plaats op het podium, waarbij de onderlinge sportiviteit opviel.

Wat ook opvalt is dat er ondanks de redelijke drukte, er nog steeds hordes (toepasselijk woord) pupillen niet aan wedstrijden meedoen. Vooral een laagdrempelig clubkampioenschap is een mooie opstap en gelegenheid om aan het "echte werk" te ruiken. Als je jezelf kan meten en in vertrouwde omgeving prestatief bezig kan zijn is dit een ideale combinatie met de trainingen.

Bij deze een oproep aan ouders, bestuur en trainers om te kijken hoe er nog meer pupillen naar deze mooie clubkampioenschappen kunnen komen.
Kijk hier voor meer foto's
Kijk hier voor de uitslagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten