zondag 26 april 2015

Verslag 1e Baancompetitie AV Sparta Senioren 2015

Het is 10.00 in de ochtend en op de grasheuvel van AV Groene Ster zitten een tiental Spartanen te genieten van een lekker voorjaarzonnetje. Sinds 3 jaar heeft AV Sparta weer een senioren team samengesteld die mee doet aan de baancompetitie.

De stoeltjes en tafeltjes zijn vakkundig opgesteld en de sfeer is goed.  In de vroege ochtend beleef ik  deja-vu. Net als een week eerder verslaap ik me. Marnix woont gelukkig in de buurt, dus die staat 15 minuten later voor mijn deur. Een andere eerdere ervaring  is dat de navigatie van Marnix ons de verkeerde kant op stuurt. Maar toch komen we – in gezelschap van Tristan en jurylid Peter Bernard netjes op tijd aan in Zevenbergen.

Na het openhalen van mijn knie in een training om over de horden (deze zijn maar liefst 1.06m hoog) te komen heb ik het stokje aan Tristan overgegeven. Maar ook  hij blesseerde zich sneller dan het geluid, nog voordat hij de horden overging. Het eerste onderdeel van de dag leverde daarom geen punten op, aangezien we geen hordenloper meer hadden.  We zien een aantal atleten  met vervaarlijke capriolen  over de horden komen, maar er zijn nauwelijks incidenten. In een later serie zien we een aantal atleten met een fraaie techniek over de horden scheren.
Ivo is de eerste die in actie komt. Met een worp van 44 meter haalt hij een afstand die hij in gedachte had en doet hij aardig mee in een veld met meer dan 20 verenigingen waaronder Haag atletiek, AV 40 uit Delft, PAC Rotterdam en Fortuna Vlaardingen.
Tristan  (12.19) en Bram (12.84) mogen de 100 meter lopen en geven goed partij in hun serie. Tristan is zelfs eerste of tweede in de serie en 12e totaal.  Ruben heeft intussen het hinkstap  verspringen gedaan en pakt met ruim 12 meter een prima 9e plek., maar blesseert zich licht, waardoor hij maar 2 sprongen kan doen bij het verspringen. Toch is zijn eerste sprong raak en met 5.56 pakt hij de 8e plaats. Ook bij dit onderdeel zie je het grote verschillen. Specialisten versus mensen die het “erbij doen” voor de punten 

Het hoogtepunt voor AV Sparta is het kogelstoten waar Ivo met overmacht wint. Hij stoot naar 13,18 meter. Het hoogtepunt van de dag is de sprong van een kleine DJA atleet die over 2.05 m springt. Ook de overwinning van Haag op de 400 meter in 50, 4 seconden is een topprestatie. 
Bij de 800 meter komen junior Issam en Marnix aan de start in verschillende series. Beiden gaan hard weg en pakken de leiding. Met een doorkomst van onder de 62 seconden is er wel verval. Issam 2.09, Marnix klokt 2.10


Marnix moet een uur later al de 5.000 meter lopen. Hij start voortvarend, maar moet dan de tol betalen voor zijn eerdere 800 meter. Jamal die ook mee loopt., bouwt zijn race prima op en loopt een gat van een halve ronde dicht. Samen gaan de Spartanen naar de streep, waarbij Marnix met nog een eindsprint voor Jamal finisht. Beiden onder de 19 minuten. 
Zelf mag ik met Sjors starten op de 400 meter, een afstand die ik nog nooit op een wedstrijd heb gelopen en waar ik enigszins tegenop zie. De dag er voor heb ik nog een proef 400 meter in 74 seconden gelopen. We zitten in de langzaamste serie en ik mag als achterste, in baan 2 vertrekken. Ik ben goed weg uit de startblokken, maar loop het gedeelte van 100 tot 200 meter op reserve. Sjors ligt al redelijk ver voor me en een 17 jairge atleet van Groene Ster loopt in de buitenbaan. Op de 300 meter kruip ik naar hem toe en met een versnelling loop ik nog een mooie laatste 100 meter. Sjors is in 61 seconden binnen en ik eindig als een na laatste in 64 seconden , maar ben niet weggelopen door de heren waarvan de meesten zeker 20 jaar jonger zijn,

Tristan en Bram lopen nog een 200 meter en de Zweedse estafette is de afsluiting van de dag. Ben, Issam, Tristan en Ivo lopen nog eenmaal de longen uit hun lijf en noteren in 2.12 een 10e plaats. 
De volgende wedstrijd is op 3 mei in Spijkenisse en hopelijk kunnen we onze 5800 punten en 13e plaats verbeteren. Met een hordenloper erbij moet dat lukken.
\
Geen opmerkingen:

Een reactie posten