vrijdag 9 december 2011

Verslag Maasdam 2 – Aeolus-Oledo 4

Verslag heren 4 herfstcompetitie KNLTB, district Rotterdam

Een dag die in het teken stond van de vertragingen.
Allereerst was ondergetekende te laat uit bed en met 135 km/u vanuit Voorburg naar parking Blijdorp gesuisd. Daar stonden Herman, Peter en Douwe al ongedurig te wachten.
de navigatie was door mij in allerijl op een kladblaadje van het parcours v.d. dam tot damloop geklad, waardoor het leek of er een soort schatkaart in kinderhandschrift was gecreëerd.
Douwe had een Tom Tam uit het jaar nul en vertrouwde blindelings op mijn opgedreunde route. Iets wat hij na zaterdag nooit meer zal doen. Ondanks of dankzij de inspanningen van bijrijder Herman, die nu een soort hiëroglyfen taal machtig is, kwamen we in heinenoord aan..vlakbij de N471 maar helaas de was het de verkeerde richting..

na het omzeilen van tractoren, wichelroedes en de Tam Tom geraadpleegd te hebben arriveerden we 9.40 bij een lange lege dijk...waar een paardenparcours was uitgezet. Alle moed zonk Herman in de schoenen, maar dit was toch het einde van de reis, want ik zag nog net een tennisafrastering.
Douwe was bijna richting het ernaast gelegen paardenparcours gerend, maar kon zich nog net inhouden. Gelukkig was het warmlopen niet nodig, want onder subtropische temperaturen van rond de 30 graden - de herfst is nota  bene begonnen, we schrijven 1 oktober - kwamen wij het terras op zetten van het dorpse tennisclubje dat 4 heuse gravelbanen telde.

Een schuchter welkom van een paar jonge mannen/pubers was ons deel. De andere stoelen werden door 2 damesteams bezet. Meer teams zouden er op het idyllische tennisparkje niet meer komen.
na de tompoes en de bakken koffie werden er meteen 2 singles ingedeeld en volgden ingewikkelde berekeningen over de opstelling der dubbels. herman en douwe werden ingezet als onderdeel van de single opofferingstactiek. Inderdaad mochten zij tegen de beste spelers aantreden een 5.8 en een 6.4 o.i.d.
 Herman begon beresterk en vast. zijn opponent moest nog wat bier van de dag ervoor verwerken en beet letterlijk al in de 2e game in het stof.
Kansen op en 3-0 voorsprong waren er, maar na 3- 1 voor waren de punten op de belangrijke punten voor de Maasdammer. Opeens was het, na een set waarin Herman niet minder was, afgelopen.

De baan ernaast ging Douwe vol aan de bak en verzette zich dapper, maar het kwaliteitsverschil was te groot.
Op dat moment dacht niemand nog aan een mogelijke overwinning voor het team van Aeolus.

Arnold en Peter gingen tegen de beste speler van onze opponent en zijn compaan, met een speelsterkte 8, lekker van start. Na lang voor te hebben gestaan, kwamen de tegenstanders op 4-3 en aan service. Gelukkig werd met bloed zweet en tranen (en hulp van peters energydrank, Douwes perziksnoepjes en Hermans waterdraagcapaciteiten de tegenstander weer onder druk gezet en knap uitgeserveerd: 5-7. De eerste set in de pocket. 
in de 2e set, treedt er bij de Aeolianen een dipje op en kon de sterke Maasdam speler het spel maken en de rally’s winnen of er tussen komen. Maasdam trekt de set met 6-2 naar zich toe.

De 3e set komt Aeolus 2-0 en 3-1 achter. Bij 3-3 en 40-15 op Peters service denken we door te drukken, maar we worden toch gebroken; zenuwen, hitte , vermoeidheid, tactiek, spelen zonder racket (en dan de bal niet ontvangen van de tegenstander?) en think toes en winning ugly.. alles komt tegelijk.  Gelukkig wordt het 4-4 door terug te breken. Arnold serveert onder druk, we moeten deze game namelijk winnen. Het wordt een ijzersterke game met goed samenspel en ongelooflijke punten: we spelen een supersterke game. 5-4 voor aeolus!
dan moet de sterke Maasdam speler serveren..in een fantastische game krijgen de tegenstander de meest mooie punten om hun hoofd, waaronder een onmogelijk matfchpoint. De maasdammers buigen het hoofd en worden  hij op love gebroken. Aeolus wint de eerste dubbel.

We mogen daarna op een nieuw besproeide baan aantreden, voor de volgende dubbel, de  4e partij van de dag.


In een aanvankelijk gelijkopgaande partij de belangrijke punten gaan naar Peter en Douwe en steeds soepeler wordt game na game gepakt. de 2e set stribbelen onze tegenstanders nog tegen, maar Douwe is niet te houwe en laat na de goede groundstrokes van Peter mooi slag en sleurwerk aan het net zien. De Maadammers spelen weer met een zeer goede speler en een beginneling. Peter en Douwe geven niks meer weg en spele de partij met 6-2 gediceerd uit. de 3e en laatste dubbelpartij begint waar de 1e is opgehouden, nerveus en spannend. met matig spel komen de maasdammers (met de beginneling, die toevallig ook Arnold heet) op 2-0 voor en krijgen we weinig greep op de goede Maasdammer. Na 4-5 achter wordt met 7-5 gewonnen door vooral met tactische ballen de mindere Maasdammer te verschalken. In set 2 wordt er weer een achterstand van 2-1 opgelopen, maar daarna is het op voor Maasdam. Soeverein gaat met 6-2  de set en de partij naar Aeolus en wordt de 3-2 dagoverwinning mee naar Blijdorp genomen.

Volgende 2 weken zullen we zeker 1 x moeten winnen...hopelijk kunnen we alle partijen met 3-2 winnen, We zijn nog in de race voor het kampioenschap, wat niemand vooraf voor mogelijk hield.  Alleen zullen ze op de club gaan vragen voor hoeveel we de tegenstander hebben kunnen omkopen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten