maandag 19 december 2011

Wedstrijd verslag- Barracuda –Stuiterballen


Vandaag toog ik met een volle buik en een half ingepakte tennistas naar tennispark Blijdorp. Er lag zowaar een berg hagelstenen op de parkeerplaats te wachten. Gelukkig is het dak nog niet lek, wat ons natuurlijk niet kon beletten om de pannen er vanaf te spelen.
De tegenstander heette Stuiterballen en wordt gevormd door fam. V.d. Kleij en aanhang.  Moeder v.d. Kleij, met ruim 30 jaar ervaring en 2x gestopt, was weer van stal gehaald. Dochter Lisanne  doet het nog steeds goed, getuige haar halve finale bij de dames clubkampioenschappen.
Aanhang bestond in deze formatie uit Cios topper/gymleraar Sander, de vriend van lisanne v.d. Kleij en Freek, de afgetrainde defensieman die ik nog van de bruggenloop kende. (overigens geen relatie met een van der kleij dame, naar ons bekend is).
Olga keek nog wat appelig uit haar ogen, te wijten aan een griepje/lage weerstand. Bij de damesdubbel hadden Marieke en olga in het begin niet zoveel in te brengen tegen de stuiterballen.  De gedachte werd quasi-ernstig geoipperd om de schade te beperken door  (bij 6-2) tijd te rekken, e deze ontspannende gedachte leidde zowaar tot winst in de laatste games. Niet genoeg meer voor de partij (8-6), maar wel lekker in het spel gekomen.  In de herendubbel konden Arnoud en Arnold goed partij geven. Vooral Sjoerd sloeg met zijn service  kanonskogels in de vloer, waar een paard de hik van krijgt. Gelukkig was zijn volleyspel makkelijker te retourneren. Ik probeerde mijn racket er voor te gooien en de bal kwam tot 2x toe, achter het net,   bij het gordijn. De stuiterballen stuiterden bijna tegen elkaar aan, de bal werd gehaald maar vol het net in geslagen. Frustratie aan de andere kant.  Maar na een paar keer voorgestaan te hebben  in de game, konden de kansen niet verzilverd worden. Na 4-3 voorsprong , werden er 4 games op rij verloren,   maar het servicegeweld van de tegenstanders de doorslag gaf. De laatste games waren weer voor Barracuda , 8-7 verlies.
In de rust had ik weinig hoop in een goed afloop. De tegenstander stond niet voor niets 3e en hadden allen een hogere rating /speelsterkte dan wij. Na de herendubbel werd met spoed ron opgetrommeld, zodat er niet lang tussendoor geborreld hoefde te worden.
In de mix draaide DJ Ron pirouetjes dat het een lieve lust was, Marieke gleed in recordtijd over de baan, maar het mocht niet baten, zodat Barracuda nog steeds de hatelijke nul op het scoreboard had staan.

De laatste mix: Olga moet nog even op toeren komen en en moeder van der kleij slaat alles terug. Tot overmaat van ramp sla ik een makkelijke smash vol in het net (ma vd Kleij keek al heel bang) en roept later ook nog op het moment van slaan. Bij 2-1 is er dan ook een break te zien op Olga’s service en ik baal een beetje.
Olga gaat steeds meer op een vaatdoek lijken, dus de tegenstander dreigt over ons heen te stuiteren. Gelukkig kun je met een vaatdoek heel goed natte stuiterballen afdrogen. Ik herinner me nog mijn meegenomen dextro’s,  en deze werken als doping op ons spel.
Er komt vastheid in het spel, we kunnen vaker dan normaal snelheid aan de bal geven en moeder van der Kleij, gaat zowaar fouten maken. Ondertussen drijft  Olga zowel aan het net als rennend naar de baseline Sjoerd tot wanhoop. Samen naar het net levert een hoofdschuddende en in zichzelf pratende tegenstander op. Van 1-3 komen we op 7-3, maar dan verslappen we weer (of is de doping uitgewerkt?) ik verlies mijn service op love en we kijken steeds vaker naar de klok. Er schijnt een alarm gezet te zijn en ik vraag wanhopig aan ron hoe lang het nog duurt. Die weet van niks, gelukkig dat Mariek aangeeft nog 4 minuten. We staan 8-7 voor en Olga serveert. 30-0 en maar een spannend rallye wordt door stuiterballen gewonnen: 40-30 ..dan komt het verlossende woord van Marieke..het is afgelopen.
We zijn toch tevreden, want we hebben deze sterke tegenstander (die doorgaans 3-4 x per week tennissen) goed partij kunnen geven. Dit was weer de laatste partij van het jaar. We draaien leuk mee in de middenmoot met een 5 tal punten achterstand op nummer 4. Voorlopig een 7e Plaats.
De stand is Seal , Tiebreak, Stuiterballen, PietPirlo, Homeruns, Seven, Barracuda, Ali, Balletje, 2x Stuiteren, en dik onderaan staat Baanbrekend (waar we overigens van verloren  hebben, maar we krijgen een herkansing)

1 opmerking: