maandag 6 februari 2012

verslag Barracuda-Ali 5 februari 2012

Barcompetitie. Ook wel barre competitie of brrr.competitie genoemd. Voor Marieke kan het niet koud genoeg zijn en zij verruilt Blijdorp voor Balk/Zuid-Friesland, om eens een voorproefje te nemen van de 11 stedentocht. Naar verluid heeft zij slecht nieuws over ijsgesteldhied van het gewest Zuidwesthoek, dus voorlopig wordt het de Heemraadssingel.

Afijn, we kruisen de tennisdegens met Ali, die op de 9eplaats 1punt achter staan op ons. De naam is niet van een illustere Turk of van Sylvester de blijdorp-ober (was gisteren op proef). Ali is een gezette gesjeesde op leeftijd zijnde tennisdame waar de heren van het team onprettige herinneringen aan hebben. Team Ali moest het doen zonder Arthur M. (die ik de vooravond op het IFFR slotfeest tegenkwam). Andre S kom ik tegen op de parkeerplaats van het park. Zijn vileine lach verraadt al dat hij weer goede invallers in petto heeft: namelijk Nils van der Kleij en de altijd aanwezige Vincent van de K.

Norma van TVO, is onze oproepkracht. De damesdubbel speelt een spannende pot tegen de redelijk sterke Saskia en Judith. Sophie heeft zich zelfs gewapend met een enorme roze sjaal. Superknap dat je kunt tennissen met bewegende hindernissen. Onze dames weten door te drukken en winnen met 2 games verschil.
De herendubbel werken Arnoud en ik af. Andre speelt met Nils. Tot 5-5 houdt ieder zijn service relatief eenvoudig. De rally’s worden langer en langer. Inmiddels is de druk bij Andre zichtbaar aan het toenemen. De bal van de eerste service stuitert nog als hij zijn 2e service de lucht in slingert.  Een onduidelijkheid over een bal in of uit maakt hem nog haastiger en ja hoor dubbele fout. Andre verliest zijn service. Helaas houdt Arnold daarna zijn service ook niet. De Barracuda’s spelen echter daarna vrijwel foutloos en pakken de volgende drie games. 9-6 . nog 9 minuten te gaan, er kunnen nog 3 a 4 games gespeeld worden. Nils pakt zijn service. Arnoud aan service. Andre is gespitst op een goed resultaat.. Een service ziet hij tegen het net, terwijl Nils onhoudbaar het punt maakt. Punt wordt overgespeeld en na een lange game staat het op eens nog maar 9-8. We voelen de druk. De lange game redt ons, want op 40-15 voor Ali gaat de bel en houden we –naast een balende Andre- een keer 2 punten over aan een close match. In de mixen is het begin spannend. Ron maakt een paar mooie ballen en Arnold /Norma komen via nog niet al te mooi spel op 3-1 voor. Iets later staan beide Barracuda teams 5-3 achter. Voor Ron/Sophie stort het in elkaar, voor Arnold/Norma  gaat het de andere kant op: zij winnen met 12-6

We stonden op een 8e plaats met 1 punt voor op Ali en 2 op 2x Stuiteren. Door dit resultaat lopen we nu 4 punten uit op Ali maar niet op 2x Stuiteren (die met 6-2 winnen van Tiebreak van Richard).Wel lopen we in op de nummer 7, Balletje. De ploegen boven ons hebben naar schatting 4 tot 8 punten meer. Wederom winnen we dus weer een potje. Iets wat dit seizoen regelmatig is gebeurd.
Wat mij betreft is het doel (zeker gezien de goede invallers die bij anderen de overhand nemen): De teams Baanbrekend en Ali achter ons houden (vorig jaren waren we eennalaatste en gedeeld tweenalaatste)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten