zondag 8 april 2012

TSN 4- Aeolus Oledo 4 1e ronde voorjaarscompetitie zaterdag

De dag voor pasen is het dan eindelijk zover. Tennissers  ontwaken uit hun ongedwongen winterslaap. Dit jaar bevat het heren 4 team van Aeolus Oledo (Blijdorp Rotterdam) de basis van ervaren oude bekenden (doch jonge goden) Theo en Bram. Bij elkaar toch al gauw 50 jaar aan Aeolus ervaring. Het team is aangevuld met Arnold en Arthur van het mixfront, Tibo als aanstormend talent en onze crack na goed scoutingswerk is Martijn  losgeweekt van de plaatselijke TC uit H.I. Ambacht.

het kloppend hart van het team schitterde echter elders vanwege verplichtingen elders. Na een haastig schema en wat logistieke voorbereidingen wordt sportpark Kethelhage aan de Zoomweg gevonden. (verstopt  in de passende naam Woudhoek in Schiedam).Tegenstander is TSN wat staat voor het weinig originele Tennisvereniging Schiedam Noord.

rond 13.00 wordt de immer aanwezige vlaai en koffie naar binnen gehakt.4, later 5 tegenstanders (de een wat aardiger dan de ander) wachten ons op.  Het is een koude dag en de 1de speeldag komt een beetje traag op gang. We krijgen wel de indruk dat we in een sterke poule zijn ingedeeld.Door een herstructurering van de KNLTB zijn we zelfs een hele klasse opgeschoven (3e klasse).
We hebben afgesproken dat Martijn en Arthur gaan singelen. Martijn mag het spits afbijten. Een winderige baan, een ijzige gevoelstemperatuur en een Smashcourt baan zijn de omstandigheden.

Martijn moet nog duidelijk wennen en serveert nog niet soepel.Zijn tegenstander is zeer stabiel en heeft continu lengte in zijn slagen. Enigszins arrogant - of zelfverzekerd ? - weet de TSN-er de breekpunten te neutraliseren en wint met 6-2 de set.
De volgende set komt Martijn een break achter, maar weet al snel terug te breken. martijn is nog niet tevreden maar gaat na de eerste vloeken wat minder fouten maken. De ASchiedammer oogt wat minder zelfverzekerd en nu is hij het die een serie krachttermen de ruimte inslingert. Martijn heeft het initiatief maar kan vaak net niet afmaken. na een spannende set wordt het een tie-break. Helaas houdt het hier op voor Martijn, maar hij heeft zich knap terug in de wedstrijd gespeeld. hij gaat ongetwijfeld nog punten scoren.
Dan komt het 3e dubbel in actie. Tibo en Arnold hebben al een keertje geoefend. De lange TSN-er (jan) en de aardige tegenstander (Jos) hebben aardige services en een mooie techniek. De eerste game gaat verloren. Arnold wordt gebroken en daarna is het snel 3-0. Een aantal games leveren breekpunten op maar dan volgt of een fout van de Aeolianen, of een striemende forehand van de linkshandige (en weinig sociale) lange Jan.

Het geloof zakt weg, hoewel Tibo en Arnold er alles aan doen. hoge ballen , traimrails, maar niets lukt. terug naar de basis gaat redelijk, maar de tegenstander zitten in een fluwelen stoel en voelen geen druk meer.het wordt de dag na goede vrijdag een ware kruistocht voor de Aeolianen. Een illusie armer stappen tibo en Arnold met 6-0 en 6-0 van het veld. verklaringen worden gezocht, maar niet gevonden.
Al vinden sommigen dat de uitslag geflatteerd is en dat we mogelijk (ooit) zouden kunnen winnen. Arnold denkt op dat moment dat hij gewoon niet goed genoeg is voor dit niveau en wordt nog een kouder en zieliger hoopje mens, bij het zien van de partij van arthur wordt hij ook niet veel warmer.

het is werktennis, veroorzaakt door baan, wind en tegenstander, die veel slice speelt. Arthur pakt na een 3-0 achterstand de regie in handen en kan dan  zijn geliefde halfcourt-kill strategie hanteren. De tiebreak is de apotheose: bij 2-2 komt er een balletje die hij alleen maar hoeft aan te raken, terwijl hij met zijn neus op het net staat. Arthur doet dit , maar helaas wel in de tramrails, 3-2 achter, maar daarna 3 dubbele fouten van de tegenstander en arthur pakt zijn cadeautjes goed uit. 1-0 in sets.
Dan komt er kramp opzetten. In het begin kan hij aardig aanklampen, maar het bewegen gaat minder en de soepelheid is weg. ondanks het grote aantal dubbele fouten pakt TSN de 2e set met 6-2.
Inmiddels heeft Arnold een toverdrankje gebrouwen (zoutoplossing). Samen met Icepower en dextro wordt dit door Arthur tussen de games door genuttigd. De 3e set laat een 3-2 achterstand zien. Arthur wordt gebroken , waar laat weer lengte in zijn slagen zien. het toverdrankje werkt en hij loopt uit naar 5-4. zijn tegenstander heeft al enkele keren het racket weggegooid en vloekt als een volleerd bouwvakker.Arthur serveert echter zacht, de eerste 3 punten gaan verloren.het wordt een tiebreak.
Hierin herpakt de TSN speler zich, Arthur kan geen vuist meer maken en helaas wordt de 3e partij dus ook verloren. Het is inmiddels 19.20 in de avond en er moeten nog 2 potjes gespeeld worden. Geen wisselbaan in Schiedam.
Tibo en Martijn spartelen in de 4e partij goed tegen, ze blijven met goed spel enigszins bij maar moeten toch hun meerdere erkennen in de ervaren dubbelcombinatie. 6-4 en 6-3 is de uitslag.
Een 5-0 nederlaag dreigt. Inmiddels zijn alle partijen afgelopen

Arthur en Arnold spreken af om te knokken voor elk punt. gedurende de dag is het boekje Winning ugly geraadpleegd. maar de tegenstanders hebben er zin in en stalen onverslaanbaarheid uit.
De lange jan pakt na het eerste verliespunt 4 punten op rij. Arnold serveert. 1-1   na een lange moeizame  game van Arthur 2-2. We blijven bij. Focus alom. voor vriendelijke woorden even geen plaats. Lange jan is geirriteerd. Arthur gaat de rallyes aan en slaat harde strokes in de tramrails. Arnold maakt het af aan het net. lobjes, ballen in de traimrails. smashes, geplaatste ballen waar de 2 schiedammers vergeeft achter aan lopen. We breken de gevreesde service met een paar heerlijke rallyes. Arnold serveert en komt 0-30 achter. bloed zweet en tranen maar met goed serveerwerk wordt het 4-2. . fouten bij TSN die steeds bozer kijken.

Bij elke servicegame van Aeolus zijn er diverse breekpunten. Maar A&A breken niet. het geloof en enthousiasme groeit. de 3 toeschouwers van TSN worden steeds stiller. 5-2 en Arthur serveert.
een perfecte rallye,TSN krijgt alle hoeken van de baan te zien, maar Arnold smasht uit. een van de weinige fouten in de partij voor Aeolus.
Weer een setpunt. de laatste bal komt via de netrand terug. Maar de onverzettelijkheid en mentaliteit is vandaag onverwoestbaar,. 3e setpunt is raak. de verwachting is dat TSN daarna aanzet en de 2e set wint. Het blijft spannend tot 3-3 . TSN claimt nog even 40-15, maar daar trappen we niet in. geen breaks na lange games.  4-3. met een paar onwaarschijnlijke lobs en punt aan het net wordt het 5-3. de break is daar. Arthur mag het nu uitserveren. 40-30..en de bal weer uitgesmasht.
gelukkig komt er snel weer een matchpoint. nu krijgen wij een lob om de oren..Arnold wil gaan, maar Arthur staat dichter bij, moet zich nog omdraaien.hij lepelt de bal achterover. De bal valt precies achterin de tramrails op de lijn. de blijdschap is groot en het eerste wedstrijdpunt is binnen na een heerlijke pot voor Aeolus.
De 2 tegenstanders zijn de hele avond stil. na bier brie, brood en bittergarni. (de zgn. 4 B's ) gaan we naar Aeolus en huis. De eer is gered.

naschrift : de enkel tegenstander van martijn is een 4,0 , De tegenstander van Arthur 6,2 de tegenstanders in de dubbel zijn 4,9 (lange jan) 4,9 en 6,1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten