maandag 14 mei 2012

Verslag Aeolus Oledo heren 4 –TOEG heren1


Vandaag komt zowaar het eerste team van die andere vereniging uit Schiebroek, TOEG op de koffie. Uiteraard wordt er ook een potje getennist. T.O.E.G. betekend Tennis Ornamentum Est Gaudium. Gelukkig (?) heb ik ooit een paar jaar Latijn op school mogen volgen. Vrij vertaald: Tennis is een sieraad voor de sport. Maar of alle leden dat nu ook zijn? de club waar de asbakken aan de afrastering van de tennisbanen hangen, de kantine vroeger blauw stond van de rook gaf ook wel eens leden die  op een andere manier blauw uit de kantine kwamen. Moet kunnen, ook zonder een blauwtje te lopen. Dit laatste wilden wij vandaag zeker niet. De nummer laatst moest ook nummer laatst blijven. Door TOEG definitief achter ons te laten hoeven we nog maar met een ander team onder ons te laten. Nog geen walk-over want het team bestond uit louter 6-jes en wij herbergen toch wel een aantal niveau 7 spelers. 
Na de captainslunch het gebruikelijke gegoochel met de opstelling. Theo liet doorschemeren mogelijk geen in plaats van 1 potje te gaan spelen. Arthur en Martijn zouden gaan enkellen (Arthur had goed getraind, martijn goed feestje gehad).  Tussendoor had Steffie ook weer van zich laten horen (tenminste er steeg een zeker gebrom en gesputter op toen zij zag dat wij niet met de Wilson-verenigingsballen speelden). Zoals wel vaker liggen de spullen bij degene die er niet is (Tibo red.), maar Theo had adequaat voor een eigen- KNLTB goed gekeurd – merk gezorgd.

Martijn ging onbevangen de baan op, maar liet nog niet meteen het powertennis zien. Wel werden de ballen mooi gespreid neergelegd. De Toeger hield redelijk makkelijk zijn serivicegame. Bij 2-1 mocht de TOEG-er weer serveren. De alcohol in Martijn ging langzaam weg , pakte een break en verspeelde daarna geen game meer. Met 6-0 en 6-1 ging de arme Schiebroeker naar de slachtbank. Arthur ging als 2e single op dezelfde VIP baan 18, de strijd aan binden. Het was de bekende grijze duif- Vagebond-RWS collega-Sevilla bezoeker-Whiskey liefhebber, kortom Ed. 
Deze flegmatieke indolente goedzak wist het nog bonter te maken door helemaal geen game op het bord te zetten. Dit was niet in de laatste plaats de verdienste van Arthur goed gefocust deze toch ervaren tennisrot (goede 6-7 speler) tot wanhoop dreef. (De reactie van zijn teamgenoten: Zitten er wel bordjes aan de linkerkant van  het scoreboard?)

Intussen was Theo geblesseerd aan zijn voetzool en Bram missing in action. De tegenstander dacht dat hij een grote boodschap aan het doen was. Dit klopte vrij aardig, want hij was nog even een cadeau voor moederdag aan het regelen ( dit was dus niet op het toilet;-).
Het begin was voor Aeolus door met 2-0 voor te komen. Helaas was het snel 2-2 en werd het een aardig spannende eerste set. Een van de tegenstanders was nogal doof , waardoor het aangeven van in/uit nogal soms tot verwarring leidde.De balletjes werden steeds korter. Enkele opgelegde kansen om te breken werden helaas niet afgemaakt door de Aeolus heren, waardoor het lange games werden. Bij 5-6 mocht Bram serveren. Een backhand smash om het punt te winnen word door Arnold uitgeslagen 30-30. Een bal door Bram tegen het net gesliced. 30-40. Dan een tafeltennisrallye bij het net. Toeg lijkt de beslissend bal van dicht bij op het lichaam van Arnold te spelen. Deze weet met een soort kung fu reactie de bal tegen te houden EN dood achter het net te krijgen. De lange Toeg-er kan er niet meer bij. De bal blijft tergend langzaam in de lucht, vlak voor dat de bal de grond raakt duikt de Toeger twee meter naar links op de  grond en keept de bal (twee keer stuiteren?) over het net aan de linker kant. 

Bram is al bijna omgedraaid, Arnold kan er niet bij. Beiden aan de grond genageld, maar wel ipv een tiebreak het verlies van de eerste set. De tweede set wordt er beter gespeeld door Aeolus. Meer druk en Toeg-er Leo voelt de druk.hij wordt gebroken en de irritatie komt naar boven. Dubieuze ballen worden geclaimd. Wij hoeven geen let. Bij een bal boven op lijn, ziet iedereen (inclusief de Toeg keeper) de bal in, behalve leo. Arnold zegt punt. Leo wil eerst het punt en dan perse een let. Ook serveert hij een bal als Bram niet klaar staat. Bram krijgt de volle laag (“hij maakt te weinig tempo”) en later wordt gesteld dat wij graag willen winnen en te serieus zijn. Dat laatste geld dan toch ook voor TOEG. De 2e set is voor Aeolus met 6-4. In de de derde set worden we meteen gebroken. Het gedrag van de TOEg-ers heeft zijn weerslag. Bram heeft er zelfs pijn in zijn buik van. Niemand gaat er beter van spelen. We worden gebroken. Maar dan breken we terug naar 2-2. Aeolus lijkt op ramkoers voor winst. Bij 6-5 een paar kansen , matchpoints zelfs. Arnold krijgt een harde hoge bal aan het net. Helaas. Bram kan opeens de services van Leo op zijn backhand niet meer verwerken. Na 5 maal deuce dan toch een tiebreak. Leo wil weer beginnen met serveren. Dat is dus niet volgens de regels. Hij bluft dat hij de regels kent en de ander vraagt (grappend?) om een baancommissaris. Bram haalt die gelijk op en wij worden in het gelijk gesteld. Op 2-2 een bal van Arnold op de netrand. Helaas niet goed. We verliezen een spannende tiebreak en stappen met een slecht gevoel de baan af. Ik ben opeens niet zo aardig meer tegen de TOEG-ers en vraag hen waarom ze zo geirriteerd zijn als ze toch niet graag willen winnen.
Zowel Bram en arnold staan op scherp. Bram en martijen pakken Ed en leo in met 6-2 en 6-0. Arnold en Arthur maken een break bij 6-5 ongedaan, winnen de tiebreak En de 2e set met 6-3. Een 4-1 overwinning die zelfs 5-0 had kunnen zijn. We zijn uiteraard zeer tevreden en met een mooi avondzonnetje keert iedereen huiswaarts.
Tot nu toe hebben we in een sterke poule toch al weer 3 maal gewonnen. Volgende week weer punten pakken tegen Bleiswijk! Met Tibo (die nog op zijn eerste puntje wacht) en een invaller. Inmiddels hebben de andere “”concurrenten” weinig punten gepakt. TOeg krijgt nog Bleiswijk en Plaswijck voor de kiezen. Capelle moet nog naar Holy en strijden met Triomf om de 7e plaats. Triomf gaat nog naar TSN die dan nog niet zeker zijn van de titel. Formeel hebben we nog 2 punten nodig. Als maar ik zie de concurrentie met veel geluk maximaal 6 punten halen. We hebben het 3e klasse ticket met 1 hand vast, om maar met een bekende trainer te spreken.

1
TSN 4
5
5
0
20
2
HOLY 5
5
3
2
16
3
PLASWIJCK 6
5
4
1
15
BLEISWIJK 2
5
3
2
15
5
AEOLUS OLEDO 4
5
3
2
12
6
TRIOMF 3
5
1
4
9
7
CAPELLE 7
5
1
4
7
8
TOEG 1
5
0
3
6

Naschrift Heren 3 heeft ons min of meer uitgedaagd door te stellen dat elke speler van hen beter is dan elke speler van ons. Ik denk dat wij mentaal sterker zijn en ga graag de strijd aan. Elk potje dat we winnen is dan meegenomen. 3 juni?
P.s Heren 3 zou wel even kampioen worden. Ze stonden(en staan?) bovenaan maar ze hebben recent van Schiebroek en Triomf 4 met 3-2 verloren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten