maandag 24 september 2012

Verslag Aeolus-Oledo 4- Maasdam 2

Op een mooie herfstdag kwam Maasdam langs voor een bakkie koffie, taart en een potje tennis. Ondanks het voornemen om op tijd aanwezig te zijn hadden Maarten, Arnold en Omer door verschillende oorzaken vertraging opgelopen. Jan-Dirk en Garreth vingen de tegenstanders netjes op.
Terwijl Omer nog met een haperende fiets onderweg was, begint Maarten  zijn single tegen een oude taaie Maasdammer. Beide heren hebben hetzelfde speltype en zijn aan elkaar gewaagd.  De eerste set is voor zijn tegenstander, die als eerste een break forceert. De tweede set is met 6-4 voor Maarten, die na lange games in de derde set opeens op 5-2 staat. Helaas vallen de ballen daarna net verkeerd 5-5. Maarten perst nog eenmaal een restje energie en geduld uit zijn lijf en houdt zijn service, na o.a. wat dubbele fouten en aces. De tegenstander lijkt de tiebreak te halen maar serveert met een dubbele fout de punten richting Aeolus. na een partij van 3 uur en geen wisselbanen is het de vraag of we op tijd klaar zijn.

Jan-Dirk en Arnold hebben nog niet eerder samengespeeld en mogen het eerste dubbel bestrijden. de lange tegenstander heeft een harde service en keiharde forehand. de linkshandige medespeler brengt alles terug met slice en effect. Na 2-2 wordt Maasdam gebroken en kan Arnold 4-2 op het bord brengen. Het loopt zeer goed aan Aeolus kant en de tegenstander gaat opeens fouten maken. In snel tempo staat het opeens 6-2 en 5-0 en even later ook 2-0 voor Aeolus. Omer kan dan de winnende partij gaan binnenhalen. Aanvankelijk heeft hij nog moeite met deze sterke 7. Maar met fanatiek loopwerk, lopjes en dropshots is de tegenstander bij 4-5 voorsprong Maasdam gesloopt. het hoofd gaat naar beneden en Omer kan makkelijk winnen met 7-5 en 6-0.

Omer en Garreth maken er daarna een spannende partij van in het 2e dubbel. na twee lange sets (waaronder 2 setpoints tegen) halen beide spelers op hun tandvlees de overwinning binnen. Maarten en Arnold proberen - op centercourt als enige partij die nog op de banen staan - de overwinning compleet te maken. Maar er gaat veel fout (nog even samen trainen) en de tegenstanders hebben alles terug (zelfs een 3-0 achterstand in de tweede set). Daarna volgt er een gezellige avond met de tegenstander onder genot van een drankje en kipschnitzel. De aanvoerder is voor de rest zeer tevredenGlimlach en voorlopig hebben we de koppositie in handen. Volgende week TSN Schiedam, die met 3-2 verloren. We hebben dan een invaller nodig, waar ik mee bezig ben.