zondag 30 september 2012

Verslag TSN 4-Aeolus Heren 4

Terug naar Schiedam. Na het toernooi van Spieringshoek was het nu weer competitietijd bij het onvermijdelijke TSN (Tennisclub Schiedam Noord). Als aanvoerder had ik een hele week nodig gehad om het halve ledenbestand af te mailen, bellen of sms-en voor een passende invaller. Peter Klaij kon ons om half twaalf donderdagavond uit de brand helpen.

Het verborgen sportpark aan de Zoomweg is niet voor iedereen makkelijk te vinden. Omer was per fiets gekomen en stond in Vlaardingen op een tennispark. Om kwart over tien was hij nog net op tijd om een vlaai achter zijn kiezen te stoppen en een fles sportdrankje in de tas te proppen. In ieder geval was hij lekker warm om meteen een voorsprong te pakken tegen een goede tegenstander , de beste speler van de Schiedammers(niveau 6-7).
Na een break op 2-1 waren er veel dropshots en geplaatste ballen te zien. Beide spelers hadden hetzelfde spelsoort, alleen had Omer met zijn snelheid alles terug. De TSN man leek dan ook al kapot gespeeld. Leek, want de tweede set gaf opeens een 0-4 voorsprong te zien. Op 1-4 vertelde Omer overtuigd dat hij de set nog ging winnen.  En inderdaad kon Omer de knop omdraaien en een 5-4 voorsprong pakken. De Schiedammer brak terug naar 5-5 maar dit was wel zijn laatste wapenfeit.

Omdat Omer moest werken werd bepaald dat hij ook de tweede partij speelde. Samen met Jan-Dirk had hij nog voldoende puf over om te dubbelen. Samen kwamen ze steeds meer op dreef en beiden wisten veel ballen terug te brengen. jan-Dirk oogde scherp en gefocusd. Na de eerste set kon er gas terug genomen worden. Relatief eenvoudig werd er met 6-2 6-2 gewonnen. Peter was inmiddels op de baan er naast aan de single begonnen. zijn tegenstander was echter een makkelijke te nemen hindernis. Er werd niks weggegeven en met 6-0 6-0 kwam de "double bagel" op het bord.

Jan-Dirk en Arnold gingen de strijd aan tegen het sterkste dubbel. Er kwamen lange games op het bord, maar na 3-1 was de ban gebroken en kwam door de goede samenwerking van de Aeolus heren. Het werd 6-1 6-1, ondanks een redelijke tegenstand. Peter mocht samen met Arnold de laatste wedstrijd spelen. De onervaren tegenstander uit de single was er ook weer. Met onverwachtge ballen en een afgenomen focus bij de Aeolus heren werd het moeizaam 1-1 in games. Daarna  werd de partij snel via 6-1 6-1 uitgemaakt en kon men aan de lekkere maaltijd en drankjes bij de gastvrije tegenstander. Na twee wedstrijden staan we ongeslagen bovenaan. het enige andere team dat nog niet heeft verloren is Oranje Wit uit Dordrecht, dat volgende week op bezoek komt.