zondag 7 oktober 2012

Verslag Aeolus-Oledo Heren 4- Oranje Wit 2

Vandaag heb ik weinig zin om de gordijnen open te trekken. Het lijkt alsof er een grijze deken over de randstad ligt. Een hoop regen en weinig goede weersvoorspellingen zijn niet de ideale omstandigheden voor een competitiewedstrijd tennis. De avond ervoor heb ik aanvoerder Stefan van tegenstander oranje Wit laten weten dat we later beginnen. Dat scheelt hem en zijn teamgenoten weer een dik uur in de regen wachten. s óchtends belt hij me op en merk de frisse tegenzin als hij vraagt of hij niet voor niks gaat komen. In Dordrecht ligt voetbal en tennis er namelijk uit. Ik probeer hem te overtuigen van onze goede banen (lees: afwatering) en het plan B: binnenbanen huren. Maar ook ik ben niet zeker en raadpleeg een baancommissaris en teamgenoot Maarten. Hij heeft mijn mailtje niet goed gelezen en zit dus vrolijk (?) met gebak en al om half 10 in een vol clubhuis.

Als ik om kwart voor elf aan kom, druppelt het nog en lijkt het alsof we kunnen beginnen. De Dordtenaren zijn een half uur later ook van de partij en we beginnen met de tweede single want de Dordtenaar moet naar een belangrijke afspraak. Later hoor ik van de aanvoerder dat het om  zijn schoonmoeder gaat. Als ik dat had geweten. Het is niet de slecht(st)e singelaar waarop we hoopten en Maarten heeft een behoorlijke dobber aan zijn tegenstander (ook een 8 in single). Er staat wel wat op het spel want de winnaar blijft als enige ongeslagen en is dan lijstaanvoerder en titelkandidaat in de onvolprezen vierde klasse. Maarten blijft goed bij maar de tegenstander maakt minder fouten, Maarten - met een nieuw racket die hij niet gebruikt en nieuwe schoenen die hij savonds (en s'nachts?) de hele week heeft ingelopen - gaat te ongeduldig spelen en de opeens is het snel afgelopen. Een kleine tegenvaller.

De beste speler gaat de eerste single spelen. Maar eerst mag Omer met Arnold de 2e dubbel spelen. Omer verdenkt de tegenstanders er van dat ze een stuk hoger zijn dan opgegeven, want de techniek ziet er goed uit. De eerste set geven een paar spannende games, maar er worden steeds minder fouten gemaakt aan onze kant en vooral aan het net maken we de punten. 6-3 , maar de tweede set wordt Omer gebroken en staan we 3-1 achter. Daarna is het afgelopen en pakken we gedecideerd ook de tweede set met dezelfde cijfers. we proberen een extra baan te pikken op het inmiddels zonovergoten Blijdorp. Tactieken om van het Hoen te omzeilen lijken te mislukken. de 88-jarige parkeigenaar heeft in de smiezen dat we een extra baan gebruiken, maar hij heeft geen zin om ons er af te halen. Omer begint fanatiek tegen Stefan (die 5,9 in de single is) en ondanks de lange game wint hij met 6-1. De tweede set heeft een game op 0-1 van ongeveer 25 minuten. Omer wint hem maar stefan blijft terugknokken. Omer kan op het laatst nog een tandje bijschakelen en wint 7-5.

Op hetzelfde moment zijn Arnold en Garreth klaar op de baan ernaast. De eerste set gaat soepel, maar in de tweede set is er een break op Garreths service en staan we 2-4 achter. Toch blijven de Aeolianen koel in de najaarszon en pakken -zoals afgesproken- in twee sets. De overwinning van de dag is binnen. Boudewijn, die lang heeft moeten wachten op zijn eerste partij mag met maarten de laatste dubbel spelen. de eerste set is er er nog een 3-2 voorsprong, maar de tweede set is het snel gedaan. eindstand 3-2, de bittergarnituur en drankjes smaken goed en de overwinning nog beter. Er doemen al kampioensfeest plannen op, maar we moeten nog 3 wedstrijden en zijn dus pas halverwege.Geen opmerkingen:

Een reactie posten