zaterdag 3 november 2012

Heren 4 in de herfst van hun carriere kampioen

Met een paar oude ervaren rotten van 40 of ouder (Andre, Jan -Dirk , Arnold) en wat nieuwe aanvoer (omer, boudewijn, maarten) en supersub/joker Garreth werd het seizoen begonnen.Arnold had eenmaal met Andre en eenmaal met Maarten in een team gespeeld, voor de rest was het allemaal wennen en aftasten.Na  6 wedstrijden stond heren 4 nog steeds bovenaan in de 4e klasse (jaaah er wordt wel op niveau gespeeld he).

Ondanks een pijnlijke 1-4 thuis nederlaag in de voorlaatste wedstrijd tegen Victoria (zonder JD, Omer en arnold), was de marge met nummer twee nog 2 punten. Victoria wilde nog een wedstrijd inhalen van wedstrijddag 1, maar na raadpleging van de reglementen was dat niet meer toegestaan. Er moest dus met 4-1 of 5-0 worden gewonnen.
 De tegenstander in de laatste ronde heet Triomf, maar ze doen hun naam geen eer aan ,want ze wonnen tot nu toe maar 1 keer.  Maar kampioensstress is ook een tegenstander. Garreth was spontaan ziek geworden, Boudewijn haakte ook af en Maarten was uitgeroosterd, waardoor we in de sterkste opstelling begonnen aan de klus.Door wegwerkzaamheden werd er wederom (door mij) verkeerd gereden naar sportpark Sporthoekweg in Bergschenhoek. Ik  zag nog net om 9.45 AndrĂ© richting baan vertrekken voor de 2e single. Het was vies guur weer en De Bergschenhoekers vreesden veel regen. Met een strak schema vroeg in de middag klaar zijn om zo geen waterballet of inhaalwedstrijd te spelen.

Er waren genoeg banen, dus even later stond iedereen van Aeolus te spelen. Omer de eerste single, en JD en Arnold de eerste dubbel. Omer was het eerst klaar. De tegenstander was geen koekebakker, maar hij bakte weinig games en ging er met 6-0 6-0 af. Andre moest even zijn draai vinden (en had ook al lang geen singles meer gespeeld) en won in een goede partij met 6-3 , 6-1. De dubbel was niet veel later ook gepiept. In de tweede set was er nog even tegengas (2-2) , maar met 6-1 , 6-2 was het een duidelijke overwinning voor Aeolus.
De champagne kon al bijna uit de koelkast. Helaas lag die nog bij Dj in de koelkast en niet bij de kantinedame van de tegenstander. Omer wilde graag tegen het geplande (en op papier iets betere dubbel) spelen, maar kwam toch tegenover het andere dubbel te staan. al snel kwamen andre/arnold op 3-1 voorsprong en JD/Omer op 3-2. Geen vuiltje aan de lucht, al was er mogelijk kampioensstress bij Omer en verloren zij de eerste set. Gelukkig lieten Andre en Arnold zich niet afleiden door zenuwen of wat dan ook. Met 6-1 en 6-0 werd de captain van Triomf aan de kant gezet en was het eerste kampioenschap voor Heren 4 tijdens the Indian Summer een feit. Omer en JD wonnen alsnog de partij met 6-4 in de derde set. Een duidelijke 5-0 voor Aeolus en promotie naar 3e klasse.

Andre was al twee keer eerder kampioen geweest in de mixkelder en arnold had dit bij schiebroek al eens geflikt. Maar de vreugde was er niet minder om.

Terwijl de broodjes en erwtensoep naar binnen werd gewerkt trok het snertweer weg en gloorde er een flauw najaarszonnetje. Hadden we daarvoor zo zitten haasten....S'avonds werd het in cafe Lebbink en omgeving nog lang onrustig en de overwinning met bubbels, bier en ballades gevierd.
Eindstand
1. Aeolus Oledo 4   6-22
2. Victoria 3           6-20
3. Oranje Wit         5-14
7. Triomf               6- 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten