maandag 22 april 2013

TCO mix 4 goes gravel

De toppers deden het in Monte Carlo en later op Roland Garros. Michaela Krajicek deed het in Griekenland (Heraklion) en het Voorburg-Leidschendamse TCO 4 (mix) doet het achter de snelweg bij Zoetermeer: Tennissen op het gravel van tennisclub ALTV, waar we te gast waren voor de 3e voorjaarscompetitieronde. Ergens diep achterin mochten de "balkunstenaars" hun balletje slaan. Een slaperige groundsman en vaste "bewoners" werden opgeschrikt door de komst van uw verslaggever ter plaatse.

Vanwege de vervroegde aanvangstijden voor ons team mochten wij tegen ALTV 4 het spits afbijten. De tegenstander van vandaag stond samen met ons en nog 2 ploegen bovenaan met 7 punten. Op papier leken ze goede dames te herbergen (niveau ) en wat minder goede heren (niveau 7-8). Dit werd ook mondeling bevestigd door de tegenstander (de dames dan;-)

Staan er nou 3 TCO-ers in de baan?
onze crack Jeanette speelt tegenwoordig als een jonge godin op meerdere wedstrijden per week en werd vandaag gespaard voor de mix. Het was dan een moedige poging van onze Ada, die voor het eerst in 67 jaar weer eens ging singelen. Het was dan ook niet raar dat haar ervaren tegenstander sterk was en het was een hele opgave om games binnen te slepen. Maar zeker een goede training voor volgende singles. Van verliezen leer je meer dan winnen toch?

Frank was ook snel klaar met zijn tegenstander, maar nu gingen de punten naar TCO.
perfecte opgooi, HD
Het herendubbel beloofde meer strijd te bieden. Frank en Albert moesten nog even wennen aan het gravel en de slome half-court ballen van de tegenstander. Het begin was moeizaam: prikkerig traag spel en volleys van Albert die "geholpen door de wind" niet de goede bestemming vonden. Na een moeizame 1-2 achterstand waarin niemand zijn service kon houden, behield Albert zijn service op 2-3.  De TCO heren ware niet onder de indruk van de tegenstander en liepen  makkelijk uit naar 2-6. Albert werd vaster en Frank kon meer vaart en druk ontwikkelen. De volgende set een bijna vergelijkbaar beeld en dito score.

Bij de dames was de eerste set spannend. jeanette en Ada moesten een voorsprong van 4-3 prijsgeven maar konden toch weer terubreken tot 5-5. Helaas was het slot weer voor ALTV, waar de dames -die vaak met elkaar spelen- zeer stabiel speelden. De klap kwam TCO niet meer te boven en "de Overdammers" moesten er met 6-0 in de tweede set af.

hoe hoger de opgooi, hoe beter
De mix moest dus de doorslag geven. Hier werd het echt een titanengevecht, waar de man van het koppel zich optrok aan het stabiele spel van zijn partner. Met nipt verschil werd de eerste set gewonnen. De tweede set werd een achterstand weggepoetst en met 3-2 en jeanette aan service leek ALTV rijp voor de sloop. De Zoetermeerse dame was echter in de rally nauwelijks te verslaan en de partij leek te kantelen: 6-4 voor de tegenstander. In de derde set sloeg vermoeidheid, kramp en irritatie toe bij het Zoetermeerse paar. Maar de Overdamse diesel was een stoomtrein geworden: Jeannette was conditioneel nog in topvorm en maakte met Albert op ervaring de partij af 6-4, 4-6, 6-2
Een mooie en nuttige overwinning.

We staan in punten gelijk met de koploper (Wilhelmus) die echter alles tot nu toe wonnen. (zaterdag met 3-2 van rivaal BES 1). Wanneer ze dit volhouden zijn zij de kampioen. Volgende week zal Wilhelmus hoogstwaarschijnlijk 5 punten pakken tegen Oude Eik, dus zullen we volle bak moeten gaan tegen middenmoter WW om de druk hoog te houden. Daarna komen 3 op papier makkelijke tegenstanders, m.u.v. BES.


Hierbij de stand:


Gemengd senioren (0120) 4e klasse zaterdag
Plaats Ploeg Gespeeld Gewonnen Verloren Punten totaal
1 WILHELMUS 2 3 3 0 10
2 TCO Leidschendam 4 3 2 1 10
3 BES 1 3 2 1 9
3 ALTV Z'MEER 5 3 1 2 9
5 NNPV 1 3 2 1 8
6 TC WW 1 2 1 1 4
7 OTC 3 3 0 3 3
8 OUDE EIK 3 2 0 2 1

Voor de liefhebber nog enkele hoogtepunten (videofilmpje)  uit m.n. de mix.

1 opmerking: