zondag 28 april 2013

TCO 4 met invallers langs taaie WW-ers

In of uit?
Aanvoerder Frank was ergens in een Brabants gehucht een boerenbruiloft aan het bijwonen, en Jeanette was in een Leids theehuis aan het bijkomen van de zware tennispartijen van de afgelopen week. Schrijver dezes - Arnold - had de eer om de administratieve en gastheer kar te trekken.
Voor Jeanette werd na 27 telefoontjes een vervanger gevonden. Beter gezegd twee vervangers: Carla deed de single en Carolijn de dubbel.

Het eerste(!) team van tennisclub WW was vandaag onze tegenstander en ik had ingezet op een duidelijke overwinning. Wat is WW in tennisjargon?, vroegen wij ons af toen de tegenstander op het terras plaatsnam.  Het heeft niks met een uitkering te maken, maar het is vernoemd naar de plaats van spelen: De Wassenaarse Weg. (Tja, je moet wat als je niet creatief bent) .

Onze invalster Carla beschikte over een goede rating, maar was aan het terugkeren van fysiek ongemak. De tegenstandster van WW was conditioneel sterk, beweeglijk, vlug en een bijter. Beide dames hadden het zelfde type spel: alles terugslaan, spreiden, maar  niet met veel vaart. Hierdoor werd het een spannende set met lange ralleys, wachtend op de eerste fout. Na een 0-2 achterstand kwam Carla terug, maar de WW-dame gaf niet. Het bleef stuivertje wisselen. In de tie-break was onze dame de koelste (of gelukkigste). De ban was gebroken, het ritme gevonden en de tweede set werd een soepele 6-0.
Eten, drnken, coachen en een foto

Inmiddels was ik op de baan er naast gestart voor mijn single. Bijna helemaal pijnvrij, was de start soepel.  De lengte van slagen werd gevonden , maar ook de gemene dropshots. Bij 3-0 en 40-0 ging ik echter nadenken, druk voelen (?!) en kwam er verkramping in het spel. De tegenstander (een solide 7) gaf weinig vaart aan de ballen, maar maakte nauwelijks fouten meer. In plaats van 4-0 werd het 3-4. Aangemoedigd door Albert die op de baan er naast begon (mix samen met Ada) kwam ook de kalmte en het geloof weer terug. Met een love game, en een break kon makkelijk voor de set geserveerd worden. In de tweede set werd een tweede dipje (na 2-0) de kop ingedrukt en met 6-2 werd de set binnengehaald.
Concentratie in de mix
Albert en Ada (de harde kern vandaag was AAA!) hadden een aparte tegenstander: Maja. De struise dame die de ballen aan het net niet goed ziet staat standaard op baseline of 3/4 in het veld en beschikt over een luizige slice en een hemeltergend dropshot. Alles zacht en laag. Onze TCO-ers houden van lekkere ralleys met lengte, dus de blikken en grommen waren niet van de lucht. De WW mixpartner had geen echte winners maar wel een harde eerste service. De AA combinatie was echter stabiel en kon  aan het net de ballen afmaken of Maja een (slap) koekje van eigen deeg geven. De eerste set was nog lastig, maar daarna was het snel klaar en kon winstpunt 3 worden bijgeschreven.

Tegenstander Maja en mixpartner
De HD en de DD ging bijna gelijktijdig de baan op, helaas niet naast elkaar. Arnold en Albert vulden elkaar aardig aan en konden vooral de service van de tegenstander goed ontregelen. Na een hele mooie redding op 5-2 deuce, die uit de hoek werd gevist (en meteen een winner over de opgelopen WW-ers) kwamen de TCO-ers op setpoint. Arnold mocht met een sprong smash de set afmaken. Het werd een lelijke bal in het net en even later ging de game ook verloren. Het werd zelfs 5-4 (bekende dipje) na lange games, maar gelukkig kon er daarna op love uit geserveerd worden. In de tweede set weer een goede start en een tegenstander die rijp voor de sloop was. Arnold moest nog wel even de laatste twee games bij de les gehouden worden door Albert (het excuus was dat hij naar dames aan het kijken was: Maar niet zo maar een paar dames: Ada en  Carolijn!). De heren pakten met 6-1 de set, terwijl de dames het zwaar hadden. Maja van WW was los en kon met de tegenwind scoren met haar slices en zachte bal. haar partner liep ondertussen de gaten dicht en had alles terug. De eerste set ging verloren, maar Ada ging beter tennissen en ook Carolijn - weinig gespeeld -vond het ritme.  De tweede set werd gewonnen met 6-2 Onder toeziend oog van de heren liep TCO snel tegen een 0-3 achterstand aan. Ada had een breakpoint tegen en bij 0-4 zou het voorbij zijn. Onze immer jeugdig ogende Ada (haar ware leeftijd schijnt 27 te zijn werd mij ingefluisterd) rechtte de rug en pakte de belangrijke vierde game. De TCO machine was op gang en de punten vielen als rijpe appelen. Bij 5-3 moest Maja serveren. Zij had nog weinig services gewonnen, maar juist deze werd gewonnen, terwijl de waarnemend captain in gedachte de vlag had uitgehangen. Het psychologische gedeelte van tennis ging weer werken: de angst om te winnen sloeg toe en onze dames hadden last van verkramping wat zich uitte in angstig/voorzichtiger spel. Kijk voor tips en trucs voor deze situatie op TennisPlaza . De bijters van WW deden er een schepje boven op en pakte met 4 games op rij met 7-5 deze zinderende partij, zodat ze niet met lege handen terug hoefden naar de WassenaarseWeg.

Met een lekker zonnetje werd nog gezellig nagepraat over de 4-1 zege. De geur van de lekkere competitieschaal was onweerstaanbaar, want bijna gelijktijdig schoven Jeanette en ega Hans ook aan . Wilhelmus won zoals voorzien met 5-0 van Oude Eik en ook BES won met 4-1.
Dit betekend dat wij op 1 punt van Wilhelmus staan, en moeten hopen op een uitglijder van de koploper. Het blijft een heel spannende competitie. Volgende week geen tennis (dodenherdenking/inhaaldag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten