dinsdag 16 april 2013

Verslag TCO 4 -NNPV 1

Logo Nationale-NederlandenEn daar was ie dan (en dan hebben we het niet over -sorry- Albert): het zonnetje, waar de meeste voorjaarscompetitie deelnemers naar snakten. Captain Frank zat als eerste helemaal klaar met een duidelijk bord TCO 4 pontificaal voor de ingang. Het werd alleen door geen enkele tegenstander (Het 1e mixteam van NNPV: Nationale Nederlanden Personeels vereniging) opgemerkt. Maar de wandelende oranje reclameborden werden wel door ons gespot, 3 heren 2 dames en 1 aanhanger in totaal.

Nadat de wonden gelikt waren na een (voor mij) teleurstellende wedstrijd tegen Wilhelmus mocht ik het spits afbijten met de single . Met verlies in de mix en dubbel (een heel spannende driesetter waarin terug werd gekomen van 5-0 naar 5-4, maar de gravelbijters van Mariahoeve de punten in huis hielden.
Het wonden 'likken" ging in letterlijke zin nog even door. Een naslepende kuitblessure deed mij aarzelen om te enkelen, maar erger was het vallen en opstaan tennis dat ik op de mat legde. In de vierde game al probeerde ik een bal die halfcourt het veld uit ging te halen, maar op het groene kunstgras gleed ik weg en belande met een schuiver en salto bijna op de aanpalende tennisbaan.
Ik controleerde mijn ellebogen en wilde opgelucht ademhalen. Helaas lagen de vellen rondom mijn rechterknie er af en zat daar oranje bloed op (handig voor koningsdag). Ik had het ook op mijn  heupen..die voelde na de partij alsof er een baksteen in geplaatst was.

Behoorlijk werken was het met wind en harde ballen en en een tegenstander die (ook) niet doorsloeg. na behoud van service aan beide kanten kon ik mijn tegenstander, Wim (een goede 7), breken op 3-2. Mijn service bleef lekker gaan (in tegenstelling tot de normale forehands en laten we het over de backhand helemaal niet hebben) en ik kon de set binnenslepen naar 6-2. De korte balletjes, een aantal directe punten en een lob kwamen het spel van Wim niet ten goede. Hij maakte veel fouten en begon te foeteren. "Wat doe ik fout", "zo kun je beter stoppen", "wat een geluk, bij hem gaan ze in, bij mij steeds net uit". Het racket werd ook misbruikt en ik kon snel naar 2-0 uitlopen in de derde set. Gek genoeg begon hij zijn draai opeens te vinden en bleef ik zelf minder gefocust maar toch angstig tennisspelen. (prikken) .

De korte balletjes vielen nu te kort en de ralleys nog steeds vermeden. Je moet een liefhebber zijn om te dit te willen zien (of willen spelen). Wim kwam terug tot 3-4 en pepte zich op om op eigen service de gelijkmaker te produceren. Hij werd echter op love gebroken en toen was zijn geest toch wel gebroken. met enige moeite kon ik de partij uitserveren: 2-6, 4-6 .

Jeanette mocht het opnemen tegen de singelaarster van NN. Jeanette was ook niet topfit, want ze had nog de partijen van de dinsdag in de benen.Het leek gelijk op te gaan, al was de tegenstandster een taaie opponente, die veel terughad en solide speelde. Jeanette kwam langzaam op toeren en begon ook beter te serveren. Daardoor kon ze een 5-2 achterstand ombuigen tot 5-6. Het werd een spannende tiebreak waar de NNPV-ster toch nipt de set kon binnenslepen. Even een bittere pil voor ons en het leek een lange partij te worden (dat werd het ook). Terwijl enkele toeschouwers, spelers en baancommissaris ad interim Ada bezorgd toekeken ("we liggen achter op schema" aldus de captain). had Jeanette een nieuwe come-back in petto. Bij 3-0 voor in de 2e set kreeg ze grip op de tegenstander, die na 3-4 langzaam de partij uit haar vingers zag glippen. Jeannette was lekker op gang en met rake gespreide klappen kon ze met 6-4 en 6-2 de partij uitmaken.

Oishi-in-pair-mode
Frank in actie
In het herendubbel lieten Albert en Frank zien een ingespeeld koppel te zijn. Een snelle eerste set werd gevolg door een degelijk uitgespeelde tweede set, hoewel Frank niet helemaal tevreden was over zijn spel. Toch maakte hij wel een bijzonder punt door met buitenkant racket een volley precies langs tegenstander schuin achter net, maar in tramrails te smashen. De punten telden en in was Albert nog op tijd om fatsoenlijk te eten alvorens ADO te zien verliezen van FC Twente.

Ada mocht klokslag vijf uur de baan op en had er zin in. De samenwerking met Arnold liep goed terwijl windvlagen nog voor hilarische smash ballen (of eigenlijk gemiste smash ballen) zorgden.
Arnold in actie
Een bal die achter Ada plofte werd nog gehaald door ik zei de gek, met een kreet van schrik en een gekke manoeuvre om Ada niet te raken werd de bal weer achterin geplaatst en ook de rallye gewonnen.
Bij 5-2 kwam de tegenstander nog even terug tot 5-4, maar dit mini-dipje werd professioneel weggeschoven en binnen  het uur stond 6-4, 6-1 op het scorebord.Ada mocht meteen door met Jeannette in de DD. Het zonnetje was er inmiddels vandoor en de dames stonden eenzaam, maar niet verlaten (Frank van dichtbij en de rest van een afstandje) op de baan. De tegenstander kwam niet meer in het ritme, onze dames waren los en in no-time werd het 6-0. De tweede set zakte de de concentratie en de focus en kwamen de dames nog even achter met 3-2. Niemand die hier van in paniek raakte want met 6-3 pakten we de overwinning en de volle 5 punten op de tijdelijke koploper, die ons niet echt deed schrikken vandaag. Na afloop werd nog lekker genoten van de sushi/bitterballen schaal en een afsluitende maaltijd. In de regendruppels fietste ik moe en voldaan richting bank en TV (nee, het stappen was alleen in mijn hoofd een leuk idee).

We zijn nu gedeeld 3e met evenveel punten als de koplopers en ALTV, de tegenstander van volgende week. Het zal gaan tussen deze 4 ploegen, al heeft ALTV nog geen sterke heren opgesteld. Hopelijk lopen BES en Wilhelmus nog tegen een nederlaag aan. Het belooft een spannende competitie te worden: wat er ook gebeurd.

Wilhelmus won met 4-1 van OTC, ALTV won met 0-5 bij het niet al te sterke Oude Eik. Voor overige uitslagen en details klik hier

Stand Gemengd senioren (0120) 4e klasse zat


Plaats Ploeg Gespeeld Gewonnen Verloren Punten totaal
1 WILHELMUS 2 2 2 0 7
1 BES 1 2 2 0 7
3 TCO Leidschendam 4 2 1 1 7
3 ALTV Z'MEER 5 2 1 1 7
5 NNPV 1 2 1 1 4
6 OTC 3 2 0 2 2
7 TC WW 1 1 0 1 1
8 OUDE EIK 3 1 0 1 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten