zondag 12 mei 2013

Voorjaarscompetitie(b)log: TCO ontmoet OTC (Oranje TC)

TCO tegen OTC is vandaag één van de anonieme wedstrijden die de KNLTB in de Haagse voorjaarscompetitie op haar program heeft staan. Overdam tegen de Oranje Tennis Club klinkt al heel wat chiquer, terwijl er toch wel degelijk hetzelfde bedoeld wordt.

De eerste staat voor een tennisclub uit Leidschendam-Voorburg met als locatie een adellijke buitenplaats, stammend uit 1813 (Ada weet uit ervaring dat ik qua cijfers en jaartallen niet zo nauw kijk). De Oranje TC heeft haar roots liggen bij  het befaamde Oranje hotel in de Scheveningse duinen, waar illustere tsaren resideerden. Hoogwaardigheidsbekleders en leden van de koninklijke familie (vooral prins Bernhard) waren fanatieke spelers bij deze meer dan honderd jaar oude vereniging.
Eigenlijk is het jammer dat we thuis spelen, maar gelukkig hebben we gezellige tegenstanders die we op de bekende taart met koffie onthalen. Vandaag is Paul Boelens invaller omdat Arnold met het zinderende slot van de competitie in het verschiet -door zenuwen bevangen?- halverwege als supporter komt aandraven.

Jeanette laat vandaag de single over aan Ada, die voor elke bal knokt tegen een stabiele tegenstandster Marjolijn, die weinig fouten maakt. In de eerste set weet Ada onder toeziend oog van Paul van 5-2 tot 5-4 terug te komen, door meer druk te geven en "vuile" slice ballen te plaatsen. De Oranje TC speelster - laat het niet verder komen en pakt de spannende 10e game en met 6-4 de eerste set. In de tweede set blijft "Oranje" Marjolein op zoek naar de winst en  Ada op zoek naar haar forehand. OTC wint de eerste slag, maar nog niet "de oorlog". Ondertussen maakt Frank haast om de single over de streep te trekken. Onze captain stelt niet teleur door in tweemaal 6-3 tegenstander Reinier het nakijken te geven.

De mix schijnt erg spannend te zijn geweest. De wisselwerking Paul-Jeanette had ik graag voor het eerst in actie willen zien, maar uw reporter schitterde door afwezigheid. Tegenstander Marley doet er met een mysterieuze, doch alleszeggende blik het zwijgen toe. Dit bespaart mij een rondje score-board journalistiek (6-1, 6-2). De damesdubbel is echt een gevecht, terwijl op het zelfde moment op de baan erachter de heren ook de rackets kruisen. Terwijl de mix meer op een herendubbel lijkt, geldt voor Frank en Paul het omgekeerde. Niet dat ze als "wijven staan te spelen", maar ik zie veel cross-rallyes, en sporadisch beweging aan het net, terwijl de dames juist erg varieeren en aan het net de punten maken (of juist niet). Jeanette en Ada komen op 4-0 en het lijkt snel afgelopen te zijn.

De stand is vertekend en het wordt 4-2. Toeschouwer Paul zet (met Hans) de hoed af en een stoel op (tegen de onvermijdelijke regen) en zegt: "Op de service van Jeanette moet het wel goed komen".
Maar opeens zijn er twee breakpunten voor 4-3, omdat de OTC dames beter gaan spelen en een paar mooie winners slaan. Gelukkig serveert Jeanette (met hulp van Ada  aan het net) de breekpunten weg en de set wordt met 6-4 binnengehaald. In de tweede set vind Ada eindelijk haar ritme en haar forehand en komt Jeanette steeds meer naar voren. Aan het net voelt ze zich een kleuter in de snoepwinkel: uitkiezen maar.

De heren verliezen de strijd van de dames....ze strijden nog wat langer door en mogen als straf - of beloning? - later richting gerstenat. Na een makkelijke eerste set en een break voorsprong komt de klad er in. De OTC-ers blijken behoorlijk stug. Wie de meeste fouten maakt gaat nu verliezen: het wordt een tiebreak. Bij 4-5 in dit beslissende spel een fout van Oranje TC-er Ate. Het eerste machtpoint wordt echter niet verzilverd. Frank mag voor de wedstrijd serveren...blijft hij zo koel als hij lijkt? Eerste service stuit op de servicelijn! Helaas wel van zijn eigen vak, wat al heel knap is. De tweede service is beter en met een mooie klap besluit hij het klapstuk van de dag: 4-1 voor de onzen en een gezellige afsluiting over boeken en diner(festival)s.

Concurrent Wilhelmus wint met dezelfde cijfers van NNPV (DD werd verloren) en blijft 1 punt voor staan op ons cluppie ongeregeld. Volgende keer BES en dan oude Eik. Wilhelmus neemt het op tegen ALTV.
 Er kunnen nog vier clubs kampioen worden. Wilhelmus heeft daarvoor slechts twee minimale overwinningen nodig. Oranje TC zakt langzaam weg naar de onderste plaats, maar komen wel in aanmerking voor de gezelligheidsprijs (niet geheel onbelangrijk, maar daarover later meer in mijn blogs op TennisPlaza ).

Voor meer foto's of filmpjes klik hier

Hieronder de spannende stand:

Ploeg Gespeeld Winst Verloren Punten
1 WILHELMUS2  5 5 0 0 19
2 TCO Leidsch'm 5 4 0 1 18
3 BES 1                 5 4 0 1 16
4 ALTV Z'MEER5 5 3 0 2 15
5 NNPV 1             5 2 0 4 11
6 TC WW 1           5 1 0 9
7 OTC 3     5 0 0 5 7
8 OUDE EIK 3 5 1 0 4 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten