vrijdag 18 april 2014

TCO gemengd 5 - Berg&Dal 15

Bij onze eerste thuiswedstrijd kwam het Haagse Berg &Dal op bezoek. Het 15e team maar liefst. Later zou ik van een van de dames horen dat deze tennis club behoorlijk groeit in tegenstelling tot het algehele beeld bij tennis verenigingen.

Koekje van eigen deeg en haard is goud waard


Karin had maar liefst 3 soorten koeken meegenomen, waar we de hele dag goed gebruik van konden maken. Arnold en Monique mochten het sp(r)its afbijten in de single. De tegenstander van Arnold werd omschreven als bambi on Ice, terwijl Monique het moest opnemen tegen een type tandeloze pitbull. Het gebit van deze fanatieke tante was trouwens prima in orde,  -de roze koeken gingen er soepel in - maar ze kon Monique niet echt pijn doen wat betreft tennis. In no time stond het 6-1, 1-0 . Op de baan ernaast leek Arnold - ik zei de gek- een  wedstrijdje met Monique te doen, Wie is het eerst klaar met zijn parij. De stand was nagenoeg hetzelfde: 6-2, 2-0 voorsprong
Wie is het eerst klaar. Rob à.k.a. Bambi , omdat hij wel snel was maar met zijn dunne beentjes en niet goede profiel ongecontroleerd over het kunstgras gleed, bood in het begin nog goede tegenstand. Op de service van mijn persoontje kon hij weinig tot niks uitrichten. Bij 3-2 kwam Arnold steeds meer in zijn spel, en waren de fouten op 1 hand te tellen. Goed voor het vertrouwen, na het verlies van vorige week (tegen een 6,5 overigens) in de single.


Terwijl Rob (die net als ik veel hardloopt) langzaam het hoofd laat hangen, discussieert de tegenstander van Monique op felle toon over de stand. Monique blijft rustig maar fel in de slagen en laat haar opponent heen en wee lopen. Uiteindelijk is Arnold eerder klaar maar heeft Monique minder games tegen: 6-2 , 6-0 versus 6-1, 6-0.

Vrij snel gaat de herendubbel de baan op. De partner die met Rob speelt is duidelijk sterker, heeft een harde service en speelt met druk. Het begin gaat gelijk op. De thuisploeg behoudt de service en dan wordt Rob gebroken. Dan lijken de tegenstanders even in een dalletje te zitten en komen 5-2 achter. Ze zien er echter niet als een berg tegen op, getuige de winst in de volgende twee games. Op love kan Arnold de set uit serveren. In de tweede set een vergelijkbaar beeld. TCO pakt de laatste drie games en met 6-3 is het ook set en match. De dames dubbel heb ik niet veel van meegekregen, maar gaat ook relatief simpel naar Overdam. Ook hier was een concentratiedipje bij ons team niet funest. Een paar games werden ingeleverd maar gelukkig niet de set. Wederom een 2-0 overwinning voor Monique en Karin. terwijl Etienne het al koud had gekregen mocht hij met Karin nog proberen de toeschouwers warm te krijgen voor de laatste mix.

En het werd een mooie partij, met soms wonderbaarlijke reacties van Karin die vaak een grappig punt opleverde. Helaas ging in beide sets de Berg &Dal heer een tandje beter spelen en werd een voorsprong in games verspeeld. Uiteindelijk waren de tegenstanders blij dat ze toch een puntje voor de eer hadden. TCO pakte een duidelijke 4-1 overwinning.

Later in de week kwam er ook nog goed nieuws uit Delft. Rijshaeghe (die ons vorige week met 3-2 de baas was) verloor nu zelf met 3-2 van middenmotor Delftse Hout, waardoor we weer meedoen bovenin en alles nog in eigen hand hebben.
A.s. zaterdag is captain Lalique er weer bij en mogen we tegen hekkensluiter Delftse Studenten Tennisvereniging Obvius weer punten gaan verzamelen. Logisch!

Actuele stand:
Plaats Ploeg Gespeeld Gewonnen Verloren Punten tegen
1 Nootdorpse Tennisclub 5 2 2 0 8 2
2 Delftse Tennisbond 5 2 1 1 6 4
TCO Leidschendam 5 2 1 1 6 4
4 T.V. Rijshaeghe 9 2 1 1 5 5
HLTC De Metselaars 5 2 1 1 5 5
6 Haagse Tennisvereniging Berg &Dal 15 2 1 1 4 6
7 T.V. De Delftse Hout 7 2 1 1 4 6
8 D.S.T.V. Obvius 3 2 0 1 1 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten